Luftfilter

'
category image

På Novabike finner du de flesta typer av luftfilter till cross / Fiddy och Fyrhjuling. Vi har ett brett utbud av universal Luftfilter. Både koniskt och skumgummifilter med anslutningsdiameter 35mm, 38mm, 42mm och även fler mått.
Det finns ett flertal olika Luftfilter till Fiddy Dirt bike men även ATV.

Vilken roll har luftfiltret och hur påverkas motorns prestanda?

Luftfiltret är en viktig komponent i ett crossmotorcykels insugssystem. Dess huvuduppgift är att filtrera luften som dras in i motorn, förhindra att skräp och partiklar kommer in i motorn och skydda den från skador. Ett rent luftfilter möjliggör en mer effektiv luftström till motorn, vilket kan öka effekten och bränsleeffektiviteten. Det hjälper också till att förhindra motorföroreningar och slitage. Ett smutsigt eller igensatt luftfilter begränsar luftflödet till motorn, vilket kan leda till minskad effekt, dålig acceleration och överhettning. Det är avgörande att hålla luftfiltret rent för att bibehålla optimal prestanda.

Hur kan jag rengöra ett skumluftfilter på min dirt bike?

Oavsett vilket typ av luftfilter du använder, är regelbundet underhåll avgörande för att bibehålla motorens prestanda och livslängd. För att rengöra ett skumluftfilter, ta bort det från motorcykeln, tvätta det med ett lämpligt luftfilterrengöringsmedel eller mild tvål, skölj det noggrant med vatten och låt det torka helt. Efter torkning applicerar du ett lämpligt luftfilterolja på skummet för att fånga damm och partiklar.

Hur vet jag vilket luftfilter som passar just min modell?

Det finns ett flertal olika luftfilter till Fiddy Dirt bike men även ATV. Flera olika modeller kan passa men det viktigaste för att ett luftfilter ska sitta bra är att det är rätt anslutningsdiameter. För att få rätt anslutningsdiameter på ditt luftfilter behöver du mäta anslutnigen på din förgasare och välja samma mått. Kör man i dammiga och leriga förhållanden rekommenderar vi ett skumgummifilter eftersom det kan rengöras enklare.

Filtrera nedan:
Visar 1-15 av 15 artiklar
Logga in